Kuće i stanovi 

Vaš ključ rješenja problema sa pticama Alibeg zaštita od ptica. 

Rasprostranjenost ptica i njihova sloboda kretanja je velika u gradskim sredinama. Lakse dolaze do hrane, u kontejnerima ili parkovima gdje ih ljudi hrane sto se moze nazvati humanim cinom. Međutim, one vrlo cesto nalaze stanista na mjestima gdje mogu da ljudima nanesu velike higijenske, estetske ali i zdravstvene rizike. Ptice su prenosnici velikog broja virusa i zbog njihovog kretanja po raznim zaraznim mjestima i sami su izvor zaraze. Na nama je da sprijecimo i stavimo pod kontrolu određena mjesta na nasem domu i na taj nacin se zastitimo. Pritome se mora voditi racuna da pticama damo slobodu koja je od velike vaznosti za prirodu. Nas vid zastite su humana rjesenja za kontrolu slijetanja ptica.

Problemi sa gredama

Najcesce staniste ptica prvenstveno golubova i vrabaca jesu upravo grede ispod krova. Predstavljaju veliki higijenski i estetski problem kojeg je vrlo jdnostavno rjesiti. Zato smo tu!

Naša preporuka je korištenje proizvoda

Stanovi i problemi sa  Balkonima

Za balkone u stanovima ako nije moguce postaviti iglicastu zastitu kao i za probleme sa djetlicima,
vrapcima i lastavicama predlazemo ultrazvucni aparat Balcony gard ili Ultrason X.

Naša preporuka je korištenje proizvoda

Oluk/oluci

Zaštita oluka od izmeta i ostalih nečistoća koje ptice za sobom ostavljaju. Najbolje je koristiti igličastu zaštitu koja je sigurno rješenje problema. 

Naša preporuka je korištenje proizvoda

Potkrovlja/

Badže

Za zaštitu badža i potkrovlja u koje se ptice jako često uvlače mi sugerišemo korištenja igličaste zaštite kao sigurnong rješenja u zaštiti od ptica.

Naša preporuka je korištenje proizvoda

Klupice prozora

Još jedno veoma često mjesto zadržavanja ptica na kućama jesu klupice prozora. Zaštite se na siguran i human način. Te kontrolišite slijetanje ptica u svojoj okolini.

Naša preporuka je korištenje proizvoda

Zaštita fasade od djetlića

Vaše fasade su veoma osjetljive na prodorno bušenje koje djetlić čini. Odvratite pažnju sa vaše kuće i usmjerite djetlića u njegov prirodni habitus.

Naša preporuka je korištenje proizvoda

Zaštita kuća od lastavica

Lastavice, ptice koje imaju najčvršću pljuvačku u životinjskom svijetu, prave kuće i gnijezde se na stropovima kuća, gredama itd.

Naša preporuka je korištenje proizvoda